Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach
KATARZYNA GILETA-KLĘPKA • dawno temu • 6 komentarzyDietetycy przekonują, że powinniśmy wprowadzić do swojego codziennego menu kasze, zastępując nimi ziemniaki czy makaron. Nic dziwnego, kasze są pożywne, sycące i pyszne. Dostarczają naszym organizmom wielu cennych substancji, rozgrzewają, pomagają w walce z wieloma chorobami. Poznaj bogactwo kasz i wybierz coś dla siebie!
Ten artykuł ma 6 stron:
Kasza kuskus
Kuskus powstaje z pszenicy durum. Łączy w sobie cechy kaszy i makaronu. Jest lekkostrawna, zawiera żelazo i witaminę B1. To jeden z popularniejszych składników kuchni arabskiej.
Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, ponieważ nie trzeba jej gotować. Wystarczy zalać ją gorącą wodą lub bulionem i zostawić na kilka minut pod przykryciem.
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze