Risotto na piwie - przepis

Piwo do obiadu? Jak najbardziej. Piwo jako składnik dania? Tak, to możliwe. "Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić risotto na piwie. Co sądzicie o tym przepisie. Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii? Więcej pomysłów na risotto znajdziecie tutaj: Tajemnica udanego risotto

Składniki:

  • szklanka ryżu arborio,
  • pół kufla piwa,
  • 2 garści leśnych grzybów,
  • 1 cebula,
  • ząbek czosnku,
  • sok i skórka z 1 cytryny,
  • kubek startego parmezanu,
  • łyżka masła,
  • ⅓ szklanki kremówki,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • świeży tymianek i pietruszka,
  • sól i pieprz do smaku.

Co jeszcze możesz przygotować na obiad:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Przełam tradycycję - zupa ogórkowa na 3 sposoby Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów Kreatywne dekorowanie tortów Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą Najnowsze trendy w sztuce nakrywania stołu Kallerosse - czyli, co powstanie z połączenia jarmużu i brukselki? Szczaw - niedoceniane warzywo Pomysł na weekend – ognisko Polska wigilia - 12 tradycyjnych potraw Domowy syrop - nie tylko na kaszel Czym kusi kuchnia węgierska? Poznaj właściwości zarodków pszennych