Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach

Dietetycy przekonują, że powinniśmy wprowadzić do swojego codziennego menu kasze, zastępując nimi ziemniaki czy makaron. Nic dziwnego, kasze są pożywne, sycące i pyszne. Dostarczają naszym organizmom wielu cennych substancji, rozgrzewają, pomagają w walce z wieloma chorobami. Poznaj bogactwo kasz i wybierz coś dla siebie!

Ten artykuł ma 6 stron:

Kasza manna
Drobna, lekkostrawna kasza otrzymywana z pszenicy. Zawiera gluten. Jest pożywna, nadaje się do zagęszczania zup, deserów, kremów do ciast. Bardzo dobrze smakuje także solo w postaci mlecznej zupy czy budyniu. Jest polecana dla niemowląt.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze