Risotto na piwie - przepis
Piwo do obiadu? Jak najbardziej. Piwo jako składnik dania? Tak, to możliwe. "Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić risotto na piwie. Co sądzicie o tym przepisie. Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii? Więcej pomysłów na risotto znajdziecie tutaj: Tajemnica udanego risotto
Składniki:
- szklanka ryżu arborio,
- pół kufla piwa,
- 2 garści leśnych grzybów,
- 1 cebula,
- ząbek czosnku,
- sok i skórka z 1 cytryny,
- kubek startego parmezanu,
- łyżka masła,
- ⅓ szklanki kremówki,
- 1 l bulionu warzywnego,
- świeży tymianek i pietruszka,
- sól i pieprz do smaku.
Co jeszcze możesz przygotować na obiad:

Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze