Risotto na piwie - przepis

Piwo do obiadu? Jak najbardziej. Piwo jako składnik dania? Tak, to możliwe. "Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić risotto na piwie. Co sądzicie o tym przepisie. Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii? Więcej pomysłów na risotto znajdziecie tutaj: Tajemnica udanego risotto

Składniki:

  • szklanka ryżu arborio,
  • pół kufla piwa,
  • 2 garści leśnych grzybów,
  • 1 cebula,
  • ząbek czosnku,
  • sok i skórka z 1 cytryny,
  • kubek startego parmezanu,
  • łyżka masła,
  • ⅓ szklanki kremówki,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • świeży tymianek i pietruszka,
  • sól i pieprz do smaku.

Co jeszcze możesz przygotować na obiad:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Rozgrzewający, sycący, aromatyczny... Po prostu gulasz! Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów Dobroczynne właściwości kiwi Właściwości szpinaku Marchewka w roli głównej. Smakowite inspiracje Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić? Sekrety kuchni gruzińskiej Czas na kukurydzę! Organizujesz grilla? O tym nie możesz zapomnieć Jedzmy orzechy! Sztuka inspirowana kulinariami Właściwości odżywcze chia