Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Co dobrego zjesz na Podlasiu? Szczaw - niedoceniane warzywo Rumianek dobry na wszystko! Poznaj właściwości zarodków pszennych Dobroczynne właściwości kiwi Najpopularniejsze desery bożonarodzeniowe w różnych zakątkach świata Zloty food trucków Hummus libański Ocalić kompot od zapomnienia Właściwości komosy ryżowej Koreczki - zaskocz swoich gości oryginalnymi kompozycjami! Blok czekoladowy - niezapomniany przysmak rodem z PRL