Kanapki inne niż wszystkie
Uważasz, że kanapka to nuda? To porozmawiaj na ten temat z Duńczykami, którzy sandwicze z razowego pieczywa z najróżniejszymi dodatkami uważają za swoją narodową potrawę ;-) Owszem, kromka chleba z masłem, serem, wędliną i pomidorem z pewnością nie jest niczym oryginalnym, ale zobacz, co potrafią wyczarować kulinarne blogerki.
![](https://i.wpimg.pl/300x0/m.smaczneblogi.pl/projekt-bez-tytulu-80-7df8b79c4a.jpg)
"Kolorowe kanapeczki to coś czego nie może zabraknąć na żadnym przyjęciu czy prywatce. Powinny być ładne, przyjemne dla oka i dobrze smakować" - zachęca Iza, która prowadzi bloga Smaczna Pyza.
Trzeba przyznać, że jej propozycja naprawdę jest bardzo ciekawa. Wykonanie tej efektownej przekąski nie jest trudne, a efekt z pewnością zaskoczy twoich gości :-)
![](https://i.wpimg.pl/300x0/m.smaczneblogi.pl/projekt-bez-tytulu-85-1d7d0bbb5c.jpg)
Cukinia, Å›wieży szpinak i kozi ser — bardzo smaczne poÅ‚Ä…czenie. Do tego chrupiÄ…ca bagietka i granat. W ten prosty sposób stworzysz wykwintne mini kanapki na domowÄ… imprezÄ™.
![](https://i.wpimg.pl/300x0/m.smaczneblogi.pl/projekt-bez-tytulu-81-7fe0894f38.jpg)
Zapiekane kanapki z dżemem figowym, kremowym serkiem i sałatą to pomysł na śniadanie, przekąskę do pracy lub na domówkę.
Prezentują się bardzo dobrze, a smakują jeszcze lepiej. Ich dodatkową zaletą jest to, że przygotujesz je dosłownie w parę minut.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
![](https://i.wpimg.pl/300x0/m.smaczneblogi.pl/projekt-bez-tytulu-82-5b42dedd9a.jpg)
Kiedy usłyszałam od przyjaciółki, że masło zastąpiła awokado byłam nieco zaskoczona, zwłaszcza, że moje zetknięcie z tym owocem nie było zbyt udane. Dopiero, kiedy odkryłam ten przepis na kanapkową pastę z awokado, pokochałam je :-)
Awokado ma dość mdÅ‚y smak, ale dziÄ™ki limonce, bazylii i prażonym ziarnom sÅ‚onecznika zyskuje charakter. Do tego kilka pomidorków koktajlowych, garść rzeżuchy, parÄ™ kropli balsamico i domowy chlebek… Może być coÅ› lepszego?
![](https://i.wpimg.pl/300x0/m.smaczneblogi.pl/projekt-bez-tytulu-84-0f20da1058.jpg)
"Kolorowe kanapki, w których znajdziecie wiele smaków. Wszystkie doskonale dobrane. Soczyste mięso, chrupiące sałaty i cebula, oraz słodko-kwaśny sos. Sosu jest tyle, że wystarczy smarowania mięsa na patelni i w kanapkach i do maczania kanapek w trakcie jedzenia" - przekonuje Edyta, autorka bloga Przy stole.
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze