Ugotuj rosół idealny

Wydaje się, że nie ma nic prostszego niż ugotowanie rosołu. Wystarczy wrzucić do garnka mięso, warzywa, trochę przypraw i już. A potem okazuje się, że zupa jest bez smaku, albo wręcz przeciwnie - za słona. Pływają w niej jakieś dziwne "farfocle", jest mętna i po prostu niesmaczna. Wystarczy jednak poznać kilka kulinarnych sztuczek, by zostać mistrzem w gotowaniu rosołu.

Opr. własne/123RF

Zobacz też:

Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść? Kawa na wiele sposobów Sposoby parzenia kawy Jak skomponować deskę serów? Jak kroić ser? Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach Zielona herbata - pij na zdrowie! Czym można zastąpić sól? Właściwości jagód Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu? Co pić w czasie upałów? Co jeść w pracy? Rozszyfrowujemy E z produktów Jesteś tym, co jesz Zamienniki cukru Warzywa i owoce z najmniejszą zawartością kalorii Sprawdź, które owoce są najzdrowsze i jak je przyrządzić Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć? 6 faktów o zamiennikach cukru Co to jest BLW i dlaczego wychwalam je pod niebiosa? Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca? Jak jeść kraby? Jak dobierać przyprawy do potraw? Pieczenie i grillowanie kraba