Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach
![Katarzyna Gileta-Klępka](https://i.wpimg.pl/20x20/m.smaczneblogi.pl/11999665-102077112736433-61ec246.jpg)
Dietetycy przekonują, że powinniśmy wprowadzić do swojego codziennego menu kasze, zastępując nimi ziemniaki czy makaron. Nic dziwnego, kasze są pożywne, sycące i pyszne. Dostarczają naszym organizmom wielu cennych substancji, rozgrzewają, pomagają w walce z wieloma chorobami. Poznaj bogactwo kasz i wybierz coś dla siebie!
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.smaczneblogi.pl/dlaczego-warto-jesc-kasz-fe8d49b.jpg)
Ten artykuł ma 6 stron:
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Kasza manna
Drobna, lekkostrawna kasza otrzymywana z pszenicy. Zawiera gluten. Jest pożywna, nadaje się do zagęszczania zup, deserów, kremów do ciast. Bardzo dobrze smakuje także solo w postaci mlecznej zupy czy budyniu. Jest polecana dla niemowląt.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze