Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Szczaw - niedoceniane warzywo Kuliarne poranki z Otylią Jędrzejczak - miętowe orzeźwienie Najpopularniejsze desery bożonarodzeniowe w różnych zakątkach świata Sztuka inspirowana kulinariami Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą Zdrowotne właściwości sezamu Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego Rumianek dobry na wszystko! Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana Sekrety kuchni chorwackiej Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić?