Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Herbata po angielsku, czyli Five o'clock W poszukiwaniu smaku, czyli turystyka kulinarna Pomysł na weekend – ognisko Pierogi, które zawsze się udają Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni? Curry – jakie ma właściwości i dlaczego jest takie pyszne? Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Lato na talerzu. Warzywa sezonowe Karob - zdrowszy zamiennik kakao Szczaw - niedoceniane warzywo Co zawiera w sobie arbuz? Sekrety kuchni czeskiej