Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji? Jak zorganizować udane przyjęcie urodzinowe dla dziecka? Rodzaje miodów pitnych Czas na herbatkę! 8 rozgrzewających przepisów Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść? Herbata po angielsku, czyli Five o'clock Pomysł na weekend – ognisko Właściwości granatów Rozgrzewający, sycący, aromatyczny... Po prostu gulasz! Mówimy "smacznego!" - kiedy wypada, a kiedy nie? Chałwa - zrobić ją czy kupić? Przepis i ciekawostki Sekrety kuchni czeskiej