Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Kreatywne dekorowanie tortów Sekrety kuchni chorwackiej Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu Cała prawda o musztardzie Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana Sekrety kuchni portugalskiej Polska wigilia - 12 tradycyjnych potraw Właściwości poziomek Czerwona herbata parzona na zimno - czemu nie! Dlaczego warto jeść owoce granatu? Z naleśnikiem dookoła świata Sekrety kuchni bułgarskiej